Aromatic varieties

Grape varieties that have a distinct fragrance and distinctive personality are called "aromatic varieties."

This term is primarily used for white wines, including Riesling , Pinot Gris , Gewurztraminer , Sauvignon Blanc , and Viognier .

When making wine using aromatic grapes, many producers limit the use of barrels in order to make the most of the aromatic characteristics of each variety.

In contrast to aromatic varieties, varieties that have a more subdued grape aroma are called neutral or non-aromatic varieties, and typical examples of these include Chardonnay and Koshu .

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ボクモワイン
ボクモワイン編集部
ボクモワインの編集部です。ソムリエ岩須の監修の元、ニュージーランドやワインについての情報を執筆&編集しています。

この記事の監修

岩須
岩須 直紀
ニュージーランドワインが好きすぎるソムリエ。ラジオの原稿執筆業(ニッポン放送、bayfm、NACK5)。栄5「ボクモ」を経営。毎月第4水曜はジュンク堂名古屋栄店でワイン講師(コロナでお休み中)。好きな音楽はRADWIMPSと民族音楽。最近紅茶が体にあってきた。一般社団法人日本ソムリエ協会 認定ソムリエ。

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