Midpalate

Mid-palate is a wine tasting term.

Two well-known tasting terms are the " attack ," the first impression you get when you put a wine in your mouth, and the "finish," the impression you get after swallowing the wine.

The mid-palate is between the attack and the finish and refers to the impression you get when you hold the wine in your mouth.

For example, if you taste a wine and feel its umami flavor when you hold it in your mouth, you would say that it has a "mid-palate umami flavor."

この記事の筆者

ボクモワイン
ボクモワイン編集部
ボクモワインの編集部です。ソムリエ岩須の監修の元、ニュージーランドやワインについての情報を執筆&編集しています。

この記事の監修

岩須
岩須 直紀
ニュージーランドワインが好きすぎるソムリエ。ラジオの原稿執筆業(ニッポン放送、bayfm、NACK5)。栄5「ボクモ」を経営。毎月第4水曜はジュンク堂名古屋栄店でワイン講師(コロナでお休み中)。好きな音楽はRADWIMPSと民族音楽。最近紅茶が体にあってきた。一般社団法人日本ソムリエ協会 認定ソムリエ。

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