Marmite

Marmite is a fermented food product originating from the UK, whose main ingredient is yeast produced during the beer brewing process.

It is also a national dish in New Zealand and is eaten daily by people of all ages.

Many people who try Marmite for the first time find it to be bitter and salty, but it is highly nutritious and rich in vitamin B and folic acid.

The most common way to eat it is to spread it on bread. The key to doing so is to spread the Marmite on bread after spreading butter on it. This makes it milder and easier to eat.

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ボクモワイン
ボクモワイン編集部
ボクモワインの編集部です。ソムリエ岩須の監修の元、ニュージーランドやワインについての情報を執筆&編集しています。

この記事の監修

岩須
岩須 直紀
ニュージーランドワインが好きすぎるソムリエ。ラジオの原稿執筆業(ニッポン放送、bayfm、NACK5)。栄5「ボクモ」を経営。毎月第4水曜はジュンク堂名古屋栄店でワイン講師(コロナでお休み中)。好きな音楽はRADWIMPSと民族音楽。最近紅茶が体にあってきた。一般社団法人日本ソムリエ協会 認定ソムリエ。

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