White grape

The grape variety that is used to make white wine is called "white grapes." They are characterized by their rich fruitiness and acidity.

The skin is yellow-green or grayish pink in color, but since the skin and seeds are removed before the wine is made, it does not have a significant impact on the color of the wine.

White grape varieties include

  • Sauvignon Blanc
  • Chardonnay
  • Pinot Gris
  • Riesling
  • Gewurztraminer
  • Viognier
  • Muscadet
  • Koshu

And more.

この記事の筆者

ボクモワイン
ボクモワイン編集部
ボクモワインの編集部です。ソムリエ岩須の監修の元、ニュージーランドやワインについての情報を執筆&編集しています。

この記事の監修

岩須
岩須 直紀
ニュージーランドワインが好きすぎるソムリエ。ラジオの原稿執筆業(ニッポン放送、bayfm、NACK5)。栄5「ボクモ」を経営。毎月第4水曜はジュンク堂名古屋栄店でワイン講師(コロナでお休み中)。好きな音楽はRADWIMPSと民族音楽。最近紅茶が体にあってきた。一般社団法人日本ソムリエ協会 認定ソムリエ。

その他の用語