G.I.

An abbreviation for Geographical Indication .

A system that protects the specialties of a particular region as a form of intellectual property right. It is operated according to treaties and laws of various countries around the world, and agricultural products, livestock products, and alcoholic beverages are registered under this GI.

For example, in Japan, products such as "Kobe Beef" and "Yubari Melon" are registered as products that are made in specific regions under specified conditions, ingredients, and manufacturing methods.

In Japan, "GI Yamanashi," created in 2013, was the first Japanese wine to be labeled with a GI.

この記事の筆者

ボクモワイン
ボクモワイン編集部
ボクモワインの編集部です。ソムリエ岩須の監修の元、ニュージーランドやワインについての情報を執筆&編集しています。

この記事の監修

岩須
岩須 直紀
ニュージーランドワインが好きすぎるソムリエ。ラジオの原稿執筆業(ニッポン放送、bayfm、NACK5)。栄5「ボクモ」を経営。毎月第4水曜はジュンク堂名古屋栄店でワイン講師(コロナでお休み中)。好きな音楽はRADWIMPSと民族音楽。最近紅茶が体にあってきた。一般社団法人日本ソムリエ協会 認定ソムリエ。

その他の用語