Polyphenols

A general term for antioxidants that are the source of pigments and bitterness in plants and are produced primarily to protect the plant from ultraviolet rays. They are found in most plants, and there are said to be more than 5,000 types.

It is said to have benefits for health and beauty, such as its blood sugar lowering effects and anti-aging properties, and is known to be an ingredient found in large amounts in wine (especially red wine).

Representative polyphenols contained in grapes, the raw material for wine, include:

  • Tannins
  • Catechin
  • Anthocyanin

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ボクモワイン
ボクモワイン編集部
ボクモワインの編集部です。ソムリエ岩須の監修の元、ニュージーランドやワインについての情報を執筆&編集しています。

この記事の監修

岩須
岩須 直紀
ニュージーランドワインが好きすぎるソムリエ。ラジオの原稿執筆業(ニッポン放送、bayfm、NACK5)。栄5「ボクモ」を経営。毎月第4水曜はジュンク堂名古屋栄店でワイン講師(コロナでお休み中)。好きな音楽はRADWIMPSと民族音楽。最近紅茶が体にあってきた。一般社団法人日本ソムリエ協会 認定ソムリエ。

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