Body

"Body" is a term used primarily to describe the flavor of red wine. It is used to describe the depth and complexity of flavor.

The factors that determine "body" include astringency, acidity, fruitiness, and alcohol content, and a wine in which you can fully taste these is called "full-bodied." If these factors are moderate, it is called "medium-bodied," and if it is even lighter than medium, it is called "light-bodied."

However, this classification is purely subjective and there are no clear standards.

この記事の筆者

ボクモワイン
ボクモワイン編集部
ボクモワインの編集部です。ソムリエ岩須の監修の元、ニュージーランドやワインについての情報を執筆&編集しています。

この記事の監修

岩須
岩須 直紀
ニュージーランドワインが好きすぎるソムリエ。ラジオの原稿執筆業(ニッポン放送、bayfm、NACK5)。栄5「ボクモ」を経営。毎月第4水曜はジュンク堂名古屋栄店でワイン講師(コロナでお休み中)。好きな音楽はRADWIMPSと民族音楽。最近紅茶が体にあってきた。一般社団法人日本ソムリエ協会 認定ソムリエ。

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